Srbija slavila 25 golova razlike! Rafal kao najava obračuna sa Rusijom za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 22:01

Selekcija Uroša Bregara slavljem nad Kamerunom (43:18) i formalno obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja, gde sigurno nosi dva boda, a protiv Zbornaje će se boriti da osvoji još dva

Rafalna paljba srpskih rukometašica u Liriji i meč koji je poslužio za ozbiljno razigravanje pred meč koji će odlučiti o prvom mestu grupe B i tome koja će ekipa u narednu fazu takmičenja odneti četiri velika boda. Srbija je ostvarila drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Španiji tako što je demolirala slabašni Kamerun sa 43:18 (19:9), a selektor Uroš Bregar iskoristio je ovaj meč tako što je dao priliku svim igračicama.

U drugom meču ove grupe, Rusija je savladala Poljsku sa 26:23, pa je jasno da nas u utorak (20.30, RTS) očekuje izuzetno velika i neizvesna borba sa Zbornajom.

Izabrane vesti

Neizvesnot na ovom meču trajala je praktično u uvodnih desetak minuta, posle čega je selekcija Uroša Bregara počela postepeno da podiže prednost, a onda serijom 5:1 završila prvo poluvreme i otišla na dvocifrenu prednost (19:9).

Protivnički napad je koliko-toliko funkcionisao u prvom poluvremenu, a onda se potpuno raspao u nastavku. Srbija je drugo poluvreme otvorila serijom 6:0, a onda išla i do maksimalnih +26 sedam minuta pre kraja utakmice (41:15 i 42:16).

Na večerašnjem meču blistale su sestre Agbaba, koje su bile među najzaslužnije za ubedljivo slavlj Bregarevog tima. Marija je postigla sedan, a Jelena pet golova. Aleksandra Stamenić je dala četiri gola i na kraju bila proglašena igračicom utakmice, a po tri pogotka postigle su Jovović, Lisčević i Lovrić i Radojević.

Kod Kameruna je na visini zadatka bila samo najbolja igračica Karihma Eko, koja je postigla sedam golova, dok je Ebanga postigla četiri.

Reprezentaciju Srbije, ali i Rusiju i Poljsku, u narednoj fazi takmičenja čekaju Slovenija, Crna Gora i Francuska.

GRUPA B:

Poljska - Ruisja 23:26 (10:16)

Srbija - Kamerun 43:18 (19:9)



tagovi

Uroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara